×
English (United States) English

De ontwikkeling van een inlog en abonnement module voor Videoland

Videoland

Videoland

Tot op de dag van vandaag is Videoland nog steeds een succesvol platform waarbij Zuora als basis fungeert.

Opdracht: Implementeer Zuora binnen 6 maanden, inclusief een integratielaag voor het afhandelen van koppelingen met de backoffice en het realiseren van een directe connectie met Buckaroo.

Oplossing: Wij hebben ZeS (Zuora ecom Service) ontwikkeld als integratielaag om alle Business Logica te kunnen koppelen en een Payment Gateway om het betalingsverkeer af te handelen.

Videoland desktop case

CASE

Een tussenlaag om integraties met de backoffice af te kunnen handelen

Videoland wilde als reactie op het snelgroeiende streaminglandschap een over-the-top service lanceren. Toen zij ons benaderden, waren ze al een aardig eind gevorderd met de ontwikkeling van Videoland en RTL XL. Het enige dat nog nodig was voor het video-on-demand-gedeelte, was de integratie met een subscription billing systeem, zodat alles volledig geautomatiseerd afgehandeld kon worden. Door te kiezen voor Zuora, haalden ze een volledig schaalbare software in huis, die de complexiteit van het platform met gemak aankan.


Om ervoor te zorgen dat Zuora gekoppeld kon worden aan alle systemen waarmee ze al werkten, was een integratielaag (middle layer) vereist. Hiervoor hebben we ZeS en een Payment Gateway ontwikkeld, die beide draaien op software die is ontwikkeld met .net en wordt gehost op Azure. ZeS kan CRM-systemen zoals Salesforce, Dynamics en Genesys koppelen aan Zuora, terwijl de Payment Gateway koppelingen mogelijk maakt tussen payment serviceproviders, zoals Buckaroo, HeidelPay en Adyen. Daarnaast is er ook een directe koppeling met banken beschikbaar.

Een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore & de webshop

Voor dit project moesten we snel handelen, en daarom kozen we ervoor om agile te werken. In plaats van uitgebreid scopen, hebben we direct de blauwdrukken opgesteld en ontwikkeld. Hierdoor konden we Zuora snel en effectief implementeren.


Binnen een maand hebben we de configuratie van Zuora gerealiseerd. Het ontwikkelen van ZeS, dat de communicatie tussen Zuora en al in gebruik zijnde systemen zoals Buckaroo mogelijk maakt, had iets meer voeten in de aarde, maar uiteindelijk hebben we ook deze functionaliteit succesvol opgeleverd.  

Videoland_case_mobiel
5 schermen_videoland
Videoland_logo_wit

"Tot op de dag van vandaag heeft RTL met Videoland een een succesvol platform in handen waarbij de Zuora nog steeds als basis dient.”

Resultaten

RTL is met Videoland in staat om het gewenste antwoord op concurrenten zoals Netflix en HBO te bieden. Het platform is tot op de dag van vandaag een groot succes en heeft nog steeds Zuora als basis. Wij leveren nog altijd 24/7 support en staan paraat wanneer er grote lanceringen op het programma staan en er een piek in het aantal abonnees wordt verwacht. We monitoren het actief en bieden support waar nodig.

Videoland_case_Ipad

Meer weten over dit onderwerp?