×
English (United States) English

PossibilIT

Shiftbase

Shiftbase

Shiftbase kiest voor Chargebee als oplossing voor abonnementenbeheer en facturatie met hulp van PossibilIT

Sinds 2023 werkt Shiftbase met Chargebee en onze Chargebee 2 Exact connector als oplossing voor het beheer en de facturatie van hun abonnementen. Onze consultants hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om Chargebee in te richten en een datamigratie uit te voeren, zodat klanten in het nieuwe jaar vanuit Chargebee gefactureerd kunnen worden. Benieuwd waarom zij de keuze voor Chargebee hebben gemaakt en hoe het implementatieproces is verlopen? Lees dan verder.

Over Shiftbase

Shiftbase biedt een onlineapplicatie aan waarmee bedrijven hun personeelsplanning en administratie efficiënt kunnen beheren. Met deze tool kunnen medewerkers hun gewerkte uren registreren, hun rooster inzien en hun vakantie-urensaldo bekijken. Shiftbase bedient een grote hoeveelheid klanten verspreid over verschillende branches zoals de horeca, zorg en retail en biedt deze klanten verschillende pakketten met functionaliteiten die het beste bij de klant passen.

Aanleiding project

Shiftbase was op zoek naar een uitgebreide oplossing om, naast het beheren en factureren van hun abonnementen, prijsexperimenten uit te kunnen voeren, verschillende betalingsgateways te gebruiken en abonnementsrapportages te kunnen genereren in een gecentraliseerd systeem.

''Met de implementatie van Chargebee heeft Shiftbase een future proof oplossing voor hun abonnementsbeheer en facturering dat in combinatie met onze Chargebee 2 Exact connector ook nog eens in sync is met de financiële boekhouding''

Proces en uitvoering

Om dit te verwezenlijken heeft PossibilIT Shiftbase ondersteund met de implementatie van Chargebee en de Chargebee 2 Exact connector om de nieuwe applicatie in sync te houden met de financiële boekhouding. Shiftbase verkoopt zowel rechtstreeks aan de klant als via organisaties die als tussenpersoon fungeren, zogeheten resellers. In het geval van een reseller, betaalt of de reseller of de eindklant. Tijdens de inrichting van Chargebee en de datamigratie van de huidige klanten is rekening gehouden met deze account hiërarchie en gezorgd dat dit op een correcte en inzichtelijke manier in Chargebee is verwerkt.


Tijdens deze migratie hebben we nagenoeg alle deelgebieden van Chargebee geraakt en hebben we rekening gehouden met verschillende soorten klanten, waaronder resellers, onderliggende klanten en normale klanten. Deze klanten maken gebruik van verschillende soorten abonnementen, met verschillende prijsmodellen, prijspunten, add-ons enzovoorts. Met de implementatie en datamigratie naar Chargebee is ervoor gezorgd dat alle typen klanten op de juiste manier, met de juiste abonnementen in Chargebee terecht zijn gekomen om volgens op het juiste moment vanuit Chargebee gefactureerd te worden.

Resultaat

Met de implementatie van Chargebee en de Chargebee 2 Exact connector is bij Shiftbase een digitaliseringsslag geslagen. Dit zorgt ervoor dat veel handmatige handelingen zijn geëlimineerd. Chargebee zorgt voor automatische facturering en door de Chargebee 2 Exact connector is Shiftbase verzekerd dat hun financiële huishouding gewaarborgd blijft.


Na afronding van de implementatie heeft PossibilIT Shiftbase nog verder mogen ondersteunen met het verbeteren van de integratie tussen Chargebee en payment serviceprovider Mollie. Bij PossibilIT geloven we in continue ondersteuning van onze klanten en het verkennen van manieren om hun oplossingen te verbeteren.


Benieuwd hoe een oplossing als Chargebee jouw organisatie kan helpen om jouw abonnementen te beheren? Neem contact met ons op!

Meer weten over dit onderwerp?